PROJECTS

Front Facade (Before)
Front Facade (After)

DESIGN APPROACH

The basic solution was to introduce a new cantilever section at the front, side and rear elevation of the house. The simple technique shields the western sun from heating up the interior. The introduction of the void opening of the dining and skylight above the stairs allows hot air to be dissipated through the louvers.

The interior spaces of the living and dining was design to form a single entity so as to allow our client’s guests to mingle when entertaining. The elevated kitchen opens to the garden which overlooks to the living and dining and acts as a point when entertaining.

Existing stairs was relocated to the side and a void was introduced above the dining so as to allow interaction between the different spaces. The master was relocated to the front with a balcony and a luxurious walk-in closet with lots of spaces. The sky bridge at level two acts as a link between the master bedroom and the guest room.

No. 56 Sunset Way

TYPE: RECONSTRUCTION OF A 2-STOREY CORNER TERRACE HOUSE
LANDSIZE : 3,900 ft²
BUILT UP: 3,000 ft²
TOTAL BUDGET: $1.2MILLION
CONSTRUCTION PERIOD: 12 MONTHS
PRINCIPAL DESIGN CONSULTANT: RENAISSANCE PLANNERS & DESIGNERS PTE LTD
STRUCTURAL ENGINEER: UNI-ASSOCIATED CONSULTANTS PTE LTD
MAIN CONTRACTOR: COLUMNS & BRICKS BUILDERS ASSOCIATES PTE LTD

.

Dining Space
Walk-in Closet
Master Bathroom
Powder Room
Master Study
Master Bedroom